Een goed resultaat na een totale knieprothese wordt niet alleen bepaald door een goede operatie, doch evenzeer door een goede nazorg en revalidatie. Ik wil daarom als chirurg zeker niet "alle pluimen op mijn hoed steken". Neen, een goed resultaat is het werk van een volledig team.

Ik, Dr. Malcorps, werk in de associatie "orthopedie Hasselt-Herk". Zie website(http://www.jessazh.be/deelwebsites/orthopedie). Ik kan U garanderen dat de knieprothesen van mijn patiënten steeds door mij persoonlijk geplaatst worden. Dr. Willems en Dr. Van Lommel zijn ook gespecialiseerd in kniechirurgie.

Om u de best mogelijke chirurgie te bieden, volgde ik na mijn reguliere opleiding tot orthopedisch chirurg nog een extra opleidingsjaar, enkel en alleen gericht op knieprothesechirurgie.

Bovendien volg ik jaarlijks minstens één topcongres en bezoek ik regelmatig eminente collega's om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe evoluties en technieken. Omgekeerd word ook ik regelmatig bezocht door collega's (voor de journeyprothese en het visionairesysteem van Smith&Nephew), hetgeen verrijkend werkt.
 
 
Collega's uit Nederland.
 

Collega's uit het Verenigd Koninkrijk op bezoek.
 
 Zwitserse en Nederlandse collega's op bezoek.
 
 
 Zelf op bezoek in het HSS in New York.
 
Onze anesthesisten zorgen voor de voor u persoonlijk best aangepaste anesthesie en volgen u ook gedurende de eerste uren na de ingreep.

Aan het hoofd van de verpleegkundige zorg staat Dhr. Danny Senden en voor de revalidatie zorgen de kinesitherapeuten Dhr. Patrick Vanluydt en Mevr. Krista Jans samen met de ergotherapeut Mevr. Nathalie Millen en hun collega's. Door het grote aanbod hebben zij een unieke ervaring opgebouwd.
 
vlnr: mevr. Krista Jans, dhr. Patrick Vanluydt, dr. Jan Malcorps, mevr. Nathalie Millen en dhr. Danny Senden.
 
 
 
 
 

Ons ziekenhuis

Alle orthopedische ingrepen gaan door in het Gewrichtsprothese-centrum van campus Salvator te HASSELT. Deze afdeling maakt deel uit van het Jessaziekenhuis, een fusie tussen het Virga Jesse-, het Salvator- en het St.-Ursulaziekenhuis.

Voor consultaties kan U bij mij terecht in op campus St.-Ursula te Herk-de-Stad
(013/55.06.74) of in de privépraktijk, Tichelrijstraat 2 te Sint-Truiden (0495/53.24.08). Meer info
 

Addendum 1: Oefeningen

Hieronder vindt u een beschrijving van de belangrijkste kiné-oefeningen met illustratie
(crf. kinesisten Patrick Vanluydt en Krista Jans):

 • Ademhalingsoefeningen
 • Mobilisatie van de knie
 • Spierreëducatie
 • Gangrevalidatie
 • Functionele revalidatie
 • meer info...

Addendum 2: Oefeningen voor thuis

Eens thuis wordt de revalidatie nog gedurende een bepaalde periode verdergezet onder begeleiding van een kinesitherapeut. Deze zal optimaal werken naar:

 • Het vergroten van de mobiliteit
 • Het terugwinnen van voldoende spierkracht (niet overbelasten)
 • Het afbouwen van hulpmiddelen (krukken, wandelstok)
 • Het optimaliseren van marcheren
 • meer info...
Terug naar boven